Een aantal burgemeesters uit het Neteland hebben het voorbije weekend gekookt voor hun onderdanen. In Geel kookte burgemeester Frans Peeters voor de adviesraden. Op het menu in de keuken van de hotelschool stonden diverse Mediterraanse gerechten zoals tzatziki, calamares, paella, minestrone, ratatouille en tiramisu. De burgervader kreeg hulp van de leerlingen van de Geelse hotelschool. In Vorselaar kookte burgemeester Lieven Janssens een driegangenmenu. De burgemeester ontpopt zich al jaren tot prima kok. Het personeel van de gemeente en het OCMW schoven aan tafel aan. Ook het personeel van de bibliotheek, de kinderopvang, de sporthal, de scholen en het containerpark kwam proeven van de menu met streek- en fair trade producten. In Kasterlee kookte burgemeester Ward Kennes twee grote pannen paella. Hij kreeg hulp van Jos Van de Water en Paul Olieslagers. Op het menu in basisschool De Parel in Lichtaart: Afrikaanse banaan, Zuid-Amerikaanse kaasbolletjes, Russische pannenkoeken en Franse uiensoep. Terwijl de burgemeester in de keuken stond werd er gewandeld.In Heist-op-den-Berg kookte burgemeester Luc Vleugels Turkse gerechten.